torsdag 10 mars 2016

Bär & Fruktremmar- Sportlov & påsklov

Perfekt inför påsken, att stoppa i ägget, eller att med sig i skidbacken

Frukt remmar:
500 g Bär- valfri
0.5 Banan – valfritt ( för mera sötma)

Gör så här:
Börja med att klä en plåt med bakplåtspapper och sätta ugnen på 50°C.
Mixa bären till en slät puré – mixa ner banan om du önskar mer sötma.

Bred ut bärpuréen på plåten.
Torka mitt i ugnen i 5-7 h, tid
Bild: Evelina Göransson
en varierar När fruktremmar inte längre är det minsta kladdigt så är det klart.
Sätt en sked i springan så att luckan är lite öppen hela tiden.

Det gör du endast för att släppa ut all fukt.
Klipp till remmar och förvara i tätslutande burk med lock.
Håller i 2 månader.


Inga kommentarer: