torsdag 6 juni 2013

Ananaspaj med kokos

Ingredienser 

Pajskal

•200 gr smör
•kokos
•1 dl socker 
•3,5 dl mjöl
•1,5 tsk bakpulver

Fyllning:
• 1 crème fraîche laktosfri 
•2 ägg
• vaniljsocker 
•0,5 dl socker
Vispa väl

Tillagning


Gör så här:

1. Börja med pajdegen. Smält smöret och ställ det åt sidan.

2. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en stor skål. Häll över det av svalnade smöret och blanda till en deg. Det blir en ganska grynig massa.

3. Smörj & häll i kokos i en pajform, Tryck ut degen. Det går bra att använda en vanlig pajform, men helst en med löstagbar botten.

4. Blanda ihop fyllningen. Lägg ananas, creme fraiche, socker, vaniljsocker och ägg i en skål och blanda ordentligt med visp.

5. Häll upp fyllningen i det obakade pajskalet. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader i 30 minuter. Låt pajen svalna före servering.

Går bra att frysa



1 kommentar:

Anonym sa...

Tack! Nej tyvärr har jag inte instragram. Allt bra annars? Snart semester?
Ha en underbar helg!
Kram Louise (www.stylinghouse.blogg.se)