fredag 20 juli 2012

Morotskaka

Börjar fm på Skellefteå Flygplats då några i familjen ska hoppa fallskärm:)

Annars njuter vi av sommaren och att umgås tillsammans.
Ikväll blir det lite bakande inför helgens kalas:)

Morotskaka

100 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl socker

2-3 morötter, ca 300 g
3 ägg
3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver
2 tsk kanel

Kräm:
25 g smör
250 g Köket Kesella kvarg
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
kokosflingor till garnering

Sätt ugnen på 175°. Börja med att smälta smöret till krämen och låt det svalna. Rör ner kvarg, florsocker och vaniljsocker. Ställ krämen i kylen. Rör smör och socker poröst. 
Rör i äggen, ett i taget. Skala och riv morötterna fint.
Rör ner dem i smeten. Blanda mjöl, bakpulver och kanel.
Rör ner det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.

Stjälp upp kakan och låt den kallna. Bred krämen över kakan, och strössla gärna över lite kokos. Låt den stelna i kylen innan servering.

Inspiration: Ikea livet hemma
Foto: Roland Persson
Matstylist: Elin Åström

1 kommentar:

Louise sa...

Spännande ;) usch jag hade varit livrädd.
Så gott!
Vårt vedförråd rymmer ca 5 löskubik. Svårt att veta hur stort man behöver.
Ha en underbar fredagskväll kram