Ingredienser
- 75 g smör
- 2 1/2 dl socker
- 2 msk mjölk
- 1/4 tsk salt
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 ägg
- 2 mogna bananer
- 100 g blockchoklad
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat
- Smält fettet i en kastrull. Låt svalna. Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna.
- Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka blockchokladen. Blanda ihop mjöl, blockchoklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.
- Häll blandningen i väl smord, bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i 30-40 minuter, 175°C. Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig. Servera kakan helt kall med en klick grädde eller en kula pecannötsglass
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar