fredag 2 mars 2012

Älgskav med hasselbackspotatis

I kväll blir det hasselbackspotatis med Älgskav, för er som inte testat detta kan jag verkligen rekommendera det, tar lite tid men det är absolut värt all tid:-)

Du behöver:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen.
Skär i tunna skivor men inte helt igenom. Om man lägger potatisen tex i en träsked så kan man skära utan att riskera skära igenom helt.
Lägg potatisarna med den skårade sidan uppåt i en ugnssäker form. Pensla eller klicka ut smör på varje potatis.
Ställ in mitt i ugnen, 225°C i 25 minuter.
Ta ut formen och pensla eller klicka på ytterligare smör. Strö på salt och ströbröd.
Ställ in formen i ugnen igen och baka ytterligare 20 minuter eller tills den är mjuk.

Älgskav

Jag gör från en Älgstek, skivar tunna skivor, steker tillsammans med färska champinjoner eller kantareller, sen häller på lite salt , peppar, soja & Grädde. Låter puttra ett tag.
Finns att köpa färdig Älgskav i frysdisken.

Mums

1 kommentar:

Louise sa...

Mums...vilken tid ska vi komma ;))
Kram