lördag 3 december 2011

Lussebullar

Jag har varje år gjort dessa klassiska lussebullar



Tråkiga, jo + att dom blir torra snabbt.
Så i år tänkte jag satsa på något godare: lussebullar med fyllning

•50 gr jäst
•150 gr smör
•13 dl vetemjöl
•1 tsk bakpulver
•1 ägg
•1 gr saffran
•1 dl socker
•5 dl mjölk
•pärlsocker

smält smöret, häll i mjölk. Värm till fingervarmt. Smula ner jästen och häll över sockret. (hjälper jästen att lösa sig) häll över smör & mjölken. Låt jästen lösa sig. Häll i saffran & ägget. Rör. Blanda dom torra ingredienserna häll i allt. Blanda knåda. Låt jäsa 45 min.

Gör fyllning:
•150 gr smör
•200 gr Philadelphiaost
•3 dl florsocker
•3 tsk vaniljsocker

Vispa med elvisp.

Kavla ut degen. Bred på fyllning.
Låt bullarna jäsa 30-40 min till. Pensla med ägg & strö på pärlsocker.

Mums:) tackar Sofie för fyllningstipset:)





Nu blir det glögg & så mycket bättre

3 kommentarer:

Soffan sa...

visst var dom goooda! Måste nog göra likadana fast utan saffran när julen är över....

Dessi at [Home and desire] sa...

Mums! Kan tänka mig att de blev goda med den fyllningen! Jag är dock väldigt klassisk och älskar den vanliga lussebullen. Fast jag sticker ut liiite och har pärlsocker på ;)

Inreda Mera Hemma sa...

Jag bakade dom hemma & på jobbet, det blev en hit helt klart:-D