lördag 1 oktober 2011

Fest & kladdkaka muffins

Bakade Leilas kladdkakemuffins
Till festen. Det blev en hit, med polkagrädde. Jag la till 2 msk honung i smeten & toppade med grädde och krossad polka. Dekoration vita vinbär














Leilas kladdkakemuffins ( A piece of cake)
16 stycken

Ingredienser
2 st ekologiska ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
0.5 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao av god kvalité
1 tsk bakpulver
1 st nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad
+ 2 msk honung
Vispgrädde och färska bär till garnering

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.
Vispa grädde och häll i krossad polka. Klicka på, garnera med bär eller strössel.
Perfekta att frysa(utan grädde)


Hösten fortsätter med alla vackra färger:)





























1 kommentar:

Dessi at [Home and desire] sa...

Mums så gott! Jag gillar verkligen Leilas kladdkakemuffins!

Kul att du svarade på mina frågor hos mig! :)