torsdag 22 september 2011

Fransk laxlåda

Godmorgon!

Äppelsäsongen är i full gång & jag gillar verkligen alla dessa goda äpplen man kan frossa i. I dag blir det fransk la låda till middag.



Fransk lax låda

Ingredienser
4 port
500 g skinn- och benfri laxfilé
1/2 tsk salt
1–2 purjolökar eller gul lök
2 äpplen med skal
2 1/2 dl mellangrädde
2 tsk fransk senap eller vanlig




Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Skär laxen i ca 2x2 cm stora bitar. Krydda fisken med salt. Skiva purjolöken. Kärna ur och tärna äpplena. Lägg allt i en ugnssäker form. Blanda grädde och senap. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Bjud gärna kokt potatis till.

Recept: Arlaköket

En garanterat hit:)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ser jättegod ut, ska absolut testa denna!!!

Carina

Anonym sa...

En av dom godaste rätterna! :D /syrran