onsdag 10 augusti 2011

Cake pops





När vi var på kalas sist serverades cake pops. Jag kan ju inte äta sånt, men alla tyckte dom var goda & dom såg grymt goda ut. Måste ju vara en hit på barnkalaset


  • 1 paket Ballerina

  • 3 msk Philadelphiaost

  • 100 g mjölkchoklad

  • Valfritt strössel

  • Grillpinnar


Mixa sönder kakorna till smulor och tillsätt Philadelphiaosten tills
du får en jämn massa. Forma till bollar (jag gjorde 10 stora men du kan göra 15 mellanstora eller 20 små). Lägg på ett fat och in i frysen en timme. Smält chokladen och pensla sedan på bollarna när de sitter på en grillpinne. Strössla. Förvara dem med fördel i ett högt glas med socker i för att separera dem medan chokladen stelnar. In i kylen tills chokladen stelnat. Går ganska fort eftersom bollarna är frysta.
Recept: englasshowroom





•1 sockerkaka (ca 500 g, gärna citron- eller chokladsmak)
•150 g färskost av philadephiatyp
•300 g vit eller mörk blockchoklad
träspett

Gör så här

Mixa sockerkaka, gärna med citron- eller chokladsmak, som har svalnat helt. Blanda med färskost av philadelphiatyp till en fast och smidig deg. Rulla ca 3 cm stora bollar. Lägg på en tallrik och ställ i frysen ca 30 minuter. Smält vit eller mörk blockchoklad. Doppa ena änden av ett träspett i chokladen och stick ner i varje boll. Låt stelna någon minut så att den fäster. Doppa sedan hela bollen försiktigt i chokladen, låt rinna av och garnera med strössel. Stick ner pinnen i en bit frigolit eller oasis så att de står stadigt. Låt stelna i kylen. Cake pops är lite pyssligt att göra. Ett snabbare alternativ är att sätta marshmallows på spett, dippa i choklad och rulla i strössel.
Recept:Ica.se






Recept nr 3

•chokladbollar enligt recept
•grillpinnar
•strössel
•Marabou chokladkaka med smak

Gör chokladbollar enligt recept
Skippa pärlsocker/kokos
Smält en god chokladkaka i vatten bad. Marabou apelsinkrokant

Doppa chokladbollarna på pinnen i chokladen låt stelna.

1 kommentar:

Johanna PassionForPoison interior sa...

Oh sådana här vill jag göra men de verkar vara så hiskeligt svåra eller så är det bara jag som inbillar mig. ;-)