4 portioner
- 1 kg ansad broccoli i stora bitar
- 150 g osaltade cashewnöt
- 250 g halloumi
- 0,5 dl basilikablad
Dressing:
- 1 dl olivolja
- 0,5 dl vit balsamvinäger
- 1 tsk salt
- 1 msk honung
- 1 krm peppar (efter smak)
- 2 skalade, finhackade vitlöksklyftor
- 0,5 finhackad rödlök
- 1 urkärnad, finhackad röd chili
Gör så här
Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig kastrull och koka broccolibuketterna 3-4 minuter. Rosta nötterna i en torr panna. De får färg snabbt, så håll dem under uppsikt. Blanda dressingen. Skiva halloumin och grilla den i grill- eller stekpanna. Lägg broccolin i en stor skål. Strö över nötter, lägg på halloumi och basilikablad. Ringla över vinägretten.Väldigt gott till grillat:-D
Recpt & bild coop.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar