Vilket är ditt bästa recept?
Mina favoriter...
RabarberKräm
Ingredienser:
- ca 250 g (2-3 stjälkar) rabarber
- 2 dl vatten
- 0,5 dl strösocker
- 1,5 msk potatismjöl
Gör så här:
Skölj och skala rabarber. Skär i mindre bitar, ca 2 cm tjocka bitar.Koka upp vatten och socker. Lägg i rabarber. Låt koka 4-5 min till rabarbern delar sig.
Blanda ut potatismjölet i lite vatten. Häll i en stråle ner i kastrullen samtidigt som du rör om. Låt krämen koka upp, när första bubblan kommer är den klar.
Servera med mjölk, ev topp med färska jordgubbar
Snabbt enkelt & tar ca 10 minuter
Källa:recepten.se
RabarberPaj
4 portioner
1 knippe | Rabarber, 3-5 normalstora stjälkar |
1 msk | potatismjol |
0,5 dl | strösocker |
2 dl | havregryn |
1 dl | vetemjöl |
1 dl | strösocker |
50 gram | smör |
2 msk | sirap eller honung |
Gör så här:
1. Skölj och skär rabarbern i mindre bitar. Lägg i formen, blanda potatismjöl och strösocker och ströa över rabarbern, låt stå en stund! Blanda havregryn vetemjöl och strösocker och strö över. Skiva kallt smör med hyvel och täck hela formen. Ringla över sirap eller honung
2. Grädda i ugn 175 grader i ca 30 minuter.
Källa:www.kokaihop.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar