KanelBullar
- 5 dl ekologisk mjölk
- 1 ekologiskt ägg
- 14 dl mjöl
- 125 gr smör
- 1 tsk bakpulver
- 1,5 dl socker
- 50 gr röd jäst
- 1,5 tsk kardemumma
- 0,5 tsk salt
- vaniljsocker
- smör
- kanel
- socker
Smält smöret. Blanda i mjölken till 37 grader. smula jäst i en bunken strö över 0,5 dl socker ( jästen löser sig lättare då) Blanda smör/mjölken över jäst/socker. Rör till jästen löst sig. Blanda ca 13 dl mjöl , bakpulver salt & socker i en bunke.
Rör ner 1 ägg & kardemumma i bunken med vätska. Blanda sedan ner det torra ingredienserna. Rör i hop i ca 1,5 min tills det blandas. Lägg över en bakduk, låt jäsa 30 min. Sätt på ugnen på 250 grader.
Kavla ut degen. Använd valfri blandning, Låt jäsa igen i 30 minuter in i ugnen. Viktigt överdosera inte smör & mjöl då blir bullarna torra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar