måndag 14 mars 2011

Kloka ord, blir kloka val?

God Morgon

Har haft en effektiv morgon med träning och storhandling. Lyssnade på P3 och Hannas Ekotänk. Hon intervjuade en kille, Erik som tycker att vi människor bara lever på kredit. Vi bara köper och köper. I julas köpte vi svenskar julklappar för 65 miljarder. Vi handlade mer än någonsin trots finanskrisen.
Erik mena att: Om vi köper ett par skor är vi nöjda i en vecka eller en månad. Lyckan kan hålla i sig ett år. Det är så vi konsumerar. Om vi alla människor i världen fortsätter handla som vi gör så behöver vi 2 jordklot att bo på om 20 år!

Det är ju hemskt och vi måste kanske tänka om?

Om Hemskänkt ( utdrag från deras hemsida)
Hemskänkt utgår ifrån att vi har ett överflöd av saker. Bra saker, funktionella saker, oanvända saker och välanvända saker. Dessa saker kan få ett större värde om vi städar ut dem ur våra skåp och lådor och ger bort dem till andra som kan tänkas behöva dem och använda dem. Många har redan provat. I smyg. Utan att säga något. Och skämts. Med Hemskänkt kan du sluta smyga och börja stå för att du är en hemskänkare.

Så här gör du:

1. Ta något du har hemma
2. Slå in det fint och sätt på en Hemskänkt-etikett
3. Ge bort det

Bakom Hemskänkt finns Tobias och Josefin. Vi bor i ett hus strax norr om Karlstad tillsammans med fyra barn och massor av saker som kommer att bli hemskänkta presenter.

www.hemskankt.se

Inspireras & läs

5 kommentarer:

Tobias Berger sa...

Hej hej!
Trevligt att du hittat till Hemskänkt. Det blev lite fel i länken där bara. Det ska till ett "t" - www.hemskankt.se. Och så kanske du har lust att göra den klickbar.

Vänliga hälsningar
Hemskänkt-Tobias

Inreda Mera Hemma sa...

Absolut det ska jag ordna. Jag skyller på min iphone bloggning;)

Tobias Berger sa...

Tjusigt. Tack för det.

uttramparen sa...

haha! Det var jag som var på Hannas Ekotripp! Va glad jag blir att du lyssnade!

http://www.uttramparen.se/2011/03/i-go-strindberg-on-you/

//Emil

Inreda Mera Hemma sa...

JA det var superbra program tack för inspirationen:-D