torsdag 10 februari 2011

Rosen Bröd 35 st

Ca 35 st små

  • 50 gr smör
  • 13-14 dl vetemjöl
  • vallmofrön
  • 50 gr jäst
  • 1/2 tsk salt
  • 5 dl mjöl
  • ägg till pensling
Värm smör & mjölk fingervarmt. Smula jästen i bunken. Häll över mjölk+smör och lös upp jästen. I med dom torra ingredienserna. Blanda. Låt jäsa 30 min under bakduk

Gör ca 35 små bullar, pensla och gör ett kryss med 1 kniv, sen på med vallmofrön. Låt jäsa 30 min under bakduk
In i mitten av ugnen 10 min i 225 grader.

Mycket uppskattat hemma av den lilla
Från 8 månader.
recept: Moseboken

1 kommentar:

Lina sa...

Då kanske även Märta blir bjuden på fika idag då! ;)