onsdag 26 januari 2011

Paprika Kyckling gryta

6 port

  • 4-5 kycklingfileer
  • Paprika 1 röd & en orange
  • 1 gula lök stor
  • paprikapulver, salt & vit peppar
  • hönsbuljong 2 st
  • mat Grädde 2,5 dl
  • idealmjöl
  • 4 dl vatten
  • smör att steka
  • 1 paket bacon
Gör så här: Skär kycklingfileér i tärningar stek, lägg i bacon. Sen lök paprika. Låt steka i hop i lergrytan i 10 min sen blandar du i 4 dl vatten & 2 buljongtärningar. Krydda. Blanda i grädden. strö över lite idealmjöl för att få grytan lite tjockare. Låt puttra i 20 minuter.
Servera med kokt ris & sallad

Tips, Gör storkok, går utmärkt att frysa

6 kommentarer:

Anonym sa...

Låter gott. Det ska vi prova idag. Tack för inspirationen :)
Kram Rebban

Inreda Mera Hemma sa...

Hoppas ni gillar den:-D

Lina sa...

Jag gjorde en version av den som storkok till middag!! Riktigt gott! Mer inspiration om mat tack!! :)

Inreda Mera Hemma sa...

:-D JAg har gjort 38 matlådor ikväll, då var 35 st till Elle;-) Det kommer mera....

Inreda Mera Hemma sa...

Det bästa med receptet är att man kan ju byta ut lägga till, jag gjorde med grytbitar av Älg härom kvällen också mums:-D

Anonym sa...

Perfekt vardagsmat. Slängde i lite soja också. Stod även och tallade på vitlöken men sket i den :)

För oss blev det 5 matlådor av detta recept :)

Rebban