6 port
- 4-5 kycklingfileer
- Paprika 1 röd & en orange
- 1 gula lök stor
- paprikapulver, salt & vit peppar
- hönsbuljong 2 st
- mat Grädde 2,5 dl
- idealmjöl
- 4 dl vatten
- smör att steka
- 1 paket bacon
Gör så här: Skär kycklingfileér i tärningar stek, lägg i bacon. Sen lök paprika. Låt steka i hop i lergrytan i 10 min sen blandar du i 4 dl vatten & 2 buljongtärningar. Krydda. Blanda i grädden. strö över lite idealmjöl för att få grytan lite tjockare. Låt puttra i 20 minuter.
Servera med kokt ris & sallad
Tips, Gör storkok, går utmärkt att frysa
6 kommentarer:
Låter gott. Det ska vi prova idag. Tack för inspirationen :)
Kram Rebban
Hoppas ni gillar den:-D
Jag gjorde en version av den som storkok till middag!! Riktigt gott! Mer inspiration om mat tack!! :)
:-D JAg har gjort 38 matlådor ikväll, då var 35 st till Elle;-) Det kommer mera....
Det bästa med receptet är att man kan ju byta ut lägga till, jag gjorde med grytbitar av Älg härom kvällen också mums:-D
Perfekt vardagsmat. Slängde i lite soja också. Stod även och tallade på vitlöken men sket i den :)
För oss blev det 5 matlådor av detta recept :)
Rebban
Skicka en kommentar