onsdag 8 december 2010

Skållade Grahamsbullar

Brödpåse H&M home


  • 6 DL grahamsmjöl
  • 6 DL kokande vatten
  • 3 DL kallt vatten
  • 50 Gr BLÅ Jäst
  • 2 tsk salt
  • 2 DL russin (jagskippadom)
  • 10 DL vetemjöl




ca 25 st

1. Häll upp grahamsmjölet i en stor bunke och slå det kokande vattnet
över. Låt svalna tills det är ca 37 grader.

2. Värm den andra delen vatten fingervarmt, 37 grader. Rör ut jästen i
det ljumma vattnet och häll det sedan tillsammans med russin i grahamsgröten.

3. Tillsätt salt och nästan allt mjöl, arbeta samman till en smidig deg
och låt den sedan jäsa i 40 minuter.

4. Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta igenom den. Rulla
degen till en längd och dela i 25 stycken bitar.

5. Forma till små bollar och jäs dem i ca 30 minuter. Grädda sedan
bröden i 250 grader i 15 minuter.

Ur boken MatBröd & SurDeg Livets Goda, Köp ditt exemplar här

Har du många kokböcker i din samling? Jag rensade för nått år sedan och köper och har nu bara det jag vill ha och läser. Tips är att sälja på Tradera, För jag tror man kan ha för många receptböcker;-)

Ha en fin kväll
Imorgon blir det Pyssel

Inga kommentarer: