lördag 11 december 2010

Medelhavsgratäng


Medelhavsgratäng med fläskytterfilé

TILLAGNINGSTID: Över 20 min
SVÅRIGHETSGRAD: Medel
PORTIONER: 4



Ingredienser:
600 g potatis
1 rödlök
2 klyftor vitlök
2 paprikor
1 zucchini ca 300 g
4 tomater
3 msk olivolja
3 msk färsk hackad timjan eller oregano
salt och peppar

fläskytterfilé eller korv till servering

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Skala potatis, lök och vitlök. Skär potatisen i tunna skivor, löken i ringar och hacka vitlöken. Dela och kärna ur paprikorna, skiva dem, zucchinin och tomaterna.
3. Blanda vitlöken med oljan. Blanda alla grönsaker utom tomaterna med vitlöksoljan, örtkryddan, salt och peppar. Varva grönsakerna med tomaterna i en ugnssäker form.
4. Sätt in formen mitt i ugnen ca 40 minuter eller tills gratängen är mjuk.
5. Servera gratängen till stekt fläskytterfilé eller korv.


För alla: Läs noga innehållsförteckningen på korven. I övrigt gluten-, laktos- och mjölkproteinfri.

Recept & bild ica.se

Söndagsmiddag?

Frida

2 kommentarer:

Inreda Mera Hemma sa...

Supergott testa

Änglarnas hus sa...

Oooohh..Goda recept tackar jag aldrig nej till! Måste provas ;)

Ha det gottis! Kram Sanne