måndag 20 december 2010

Ingefära & kanel Biscotti















Du behöver:

  • 100 gr smör
  • 2 dl socker
  • 3 ägg stora
  • 7 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk ingefära torkad
  • 2 msk kanel
Ca 50 st

1. Vispa smör och socker poröst, tillsätt äggen, ett i taget.

2. Blanda samman de torra ingredienserna tillsammans med kryddorna
och rör ner dem. Rör tills smeten blir slät.

3. Rulla till tre längder och lägg dem på en plåt. Platta till dem något.

4. Grädda längderna i 175 grader i ca 20 minuter. Ta ur plåten ur ugnen
och skär längderna diagonalt, bitarna skall bli 2 cm breda.

5. Ställ tillbaka plåten och grädda ytterligare 10 minuter.

6. Stäng sedan av ugnen och låt dem stå i eftervärmen tills de är genomtorra.

Recept: Linnéa Seidel

SuperGoda & Enkla, perfekt til kaffet eller glöggen!

Inga kommentarer: