Ingredienser
Laxfilé (färsk) 900,0 gram
Gräslök 1,5 krukor
Dill 1,5 krukor
Fiskbuljongtärning 1,5 styck
Vitvinsvinäger 0,8 dl
Grädde 6,0 dl
Salt & peppar
Tillbehör:
Potatis 1200,0 gram
Tillagning (35 min )
Sätt ugnen på 175°C.
Koka potatis.
Finhacka gräslök och dill.
Lägg lax i en gratängform, salta och peppra. Smula över buljongtärning. Lägg på gräslök och dill. Slå över vinäger och grädde.
Gratinera i ugnen cirka 25 minuter.
Detta är en syrlig rätt, om du vill ha lite mindre syrligt använd mindre vinäger eller byt ut mot vitt vin.
Tips! Tillsätt lite socker för att neutralisera syran.
recept spisa.nu
Tips: Coop har bra pris på färsk laxfilé i veckan :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar