Bjuder på mitt bullrecept:) med 3 olika fyllningar:) fick med Philadelphia osten igen;)
Basrecept bullar
1 pkt/påse KronJäst blå 50 gr
13-14vetemjöl special
1 dl strösocker
1 tsk salt
1-2 tsk stött eller mald kardemumma
1 ägg
1 tsk bakpulver
130 g rumstempererat eller 1,3 dl flytande margarin
5 dl mjölk /havremjölk
Smält smör blanda i mjölk värm till finger varmt slå över jäst.när jästen löst sig I med kardemumma & ägg. Sen i med resten:)
Fyllningar 3 olika:)
100 g rumstempererat margarin
0,75 dl strösocker
2 msk mald kanel
Nr: 2
Eller smält smör 100 gr
+ 2 msk -3 msk vaniljsocker=vaniljbullar
Fyllning nr:3
150 gram rumsvart smör
200 gram philadelphiaost
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
Gör till en gegga Bre ut:)
Alla 3 är grymt goda om du frågar mig:)
Sist men inte minst pensla med ägg & sen på med pärlsocker
Ca 7 min i 250 grader mums. Vill du riktigt piffa till dom baka i vita bullformar sen vid servering sätter du ner bullarna i finare formar. Fina prickiga mönster formar tål oftast bara 220 graders värme :)
1 kommentar:
Tänk på att snåla med mjölet & ha inte för mycket smör då blir bullarna dåliga sen förläng jästiden 1 timme:)
Skicka en kommentar