Börjar fm på Skellefteå Flygplats då några i familjen ska hoppa fallskärm:)
Annars njuter vi av sommaren och att umgås tillsammans.
Ikväll blir det lite bakande inför helgens kalas:)
Morotskaka
100 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl socker
2-3 morötter, ca 300 g
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk kanel
Kräm:
25 g smör
250 g Köket Kesella kvarg
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
kokosflingor till garnering
Sätt ugnen på 175°. Börja med att smälta smöret till krämen och låt det svalna. Rör ner kvarg, florsocker och vaniljsocker. Ställ krämen i kylen. Rör smör och socker poröst.
Rör i äggen, ett i taget. Skala och riv morötterna fint.
Rör ner dem i smeten. Blanda mjöl, bakpulver och kanel.
Rör ner det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.
Stjälp upp kakan och låt den kallna. Bred krämen över kakan, och strössla gärna över lite kokos. Låt den stelna i kylen innan servering.
Inspiration: Ikea livet hemma
Foto: Roland Persson
Matstylist: Elin Åström
1 kommentar:
Spännande ;) usch jag hade varit livrädd.
Så gott!
Vårt vedförråd rymmer ca 5 löskubik. Svårt att veta hur stort man behöver.
Ha en underbar fredagskväll kram
Skicka en kommentar