Tortilla med Fajitakryddad kyckling
- 400 g kycklinglårfilé, eller kycklingbröstfilé
- 1 msk smör
- 1 msk olja
- 1 skivad rödlök
- 100 g mexikansk kryddblandning, helst fajita
- 1 dl vatten
- 8 st tortillabröd
- 1 lime, i klyftor
Bönsallad:
- 400 g kikärtor
- 400 g svarta bönor
- 4 skivad mild eller stark feferoni
- 1 bananschalottenlök
- 0,5 finhackad gul lök
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 2 msk hackad bladpersilja
- 0,5 dl olivolja
- 1 lime, pressad saft
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 tsk malen koriander
- 0,5 tsk salt
Gör så här
Dela lår- eller bröstfiléerna i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med smör och olja. Stek kycklingen runt om och löken. Tillsätt kryddmixen och späd med vatten (eller det som står på förpackningen). Låt puttra tills kycklingen är genomstekt, cirka 7 minuter.
Blanda eventuellt ner bönsalladen i kycklingen så bönorna blir varma. Värm bröden enligt anvisningarna på förpackningen. Fyll tortillabröd (1 eller 2 per portion) med fajitakyckling (och bönsallad om man vill ha den kall). Eller byt ut bönsalladen mot tomatsalsa eller en tacosås. Pressa eventuellt över limesaft.
Bönsallad
Skölj kikärter och bönor med kallt vatten i ett durkslag och låt dem rinna av. Blanda ärter, bönor, feferoni, lök och persilja i en skål. Blanda ihop olja, lime, kryddor och salt och häll över. Blanda alltsammans. Låt gärna salladen dra 30 minuter eller längre.
Tips:För starkare smak välj jalapeños istället för feferoni. Bananschalotten är en lite större böjd variant av schalotten. Om den inte finns att få tag på i affären ta några små lökar istället.
Det får bli en av middagarna.
Recept & Bild: Coop.se
Sen lite enklare mat som korvstroganoff, fläskfilégryta, fiskpinnar & pasta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar