Tråkiga, jo + att dom blir torra snabbt.
Så i år tänkte jag satsa på något godare: lussebullar med fyllning
•50 gr jäst
•150 gr smör
•13 dl vetemjöl
•1 tsk bakpulver
•1 ägg
•1 gr saffran
•1 dl socker
•5 dl mjölk
•pärlsocker
smält smöret, häll i mjölk. Värm till fingervarmt. Smula ner jästen och häll över sockret. (hjälper jästen att lösa sig) häll över smör & mjölken. Låt jästen lösa sig. Häll i saffran & ägget. Rör. Blanda dom torra ingredienserna häll i allt. Blanda knåda. Låt jäsa 45 min.
Gör fyllning:
•150 gr smör
•200 gr Philadelphiaost
•3 dl florsocker
•3 tsk vaniljsocker
Vispa med elvisp.
Kavla ut degen. Bred på fyllning.
Låt bullarna jäsa 30-40 min till. Pensla med ägg & strö på pärlsocker.
Mums:) tackar Sofie för fyllningstipset:)
Nu blir det glögg & så mycket bättre
3 kommentarer:
visst var dom goooda! Måste nog göra likadana fast utan saffran när julen är över....
Mums! Kan tänka mig att de blev goda med den fyllningen! Jag är dock väldigt klassisk och älskar den vanliga lussebullen. Fast jag sticker ut liiite och har pärlsocker på ;)
Jag bakade dom hemma & på jobbet, det blev en hit helt klart:-D
Skicka en kommentar