Äppelsäsongen är i full gång & jag gillar verkligen alla dessa goda äpplen man kan frossa i. I dag blir det fransk la låda till middag.
Fransk lax låda
Ingredienser
4 port
500 g skinn- och benfri laxfilé
1/2 tsk salt
1–2 purjolökar eller gul lök
2 äpplen med skal
2 1/2 dl mellangrädde
2 tsk fransk senap eller vanlig
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Skär laxen i ca 2x2 cm stora bitar. Krydda fisken med salt. Skiva purjolöken. Kärna ur och tärna äpplena. Lägg allt i en ugnssäker form. Blanda grädde och senap. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Bjud gärna kokt potatis till.
Recept: Arlaköket
En garanterat hit:)
2 kommentarer:
Ser jättegod ut, ska absolut testa denna!!!
Carina
En av dom godaste rätterna! :D /syrran
Skicka en kommentar