Recept för 20 kräftor (lag)
•2,5 liter vatten
•3 dl mörkt öl/porter
•0,8 dl salt
•1 msk socker
•5 dillkronor
Koka upp lagen utan dill, och häll i 10 kräftor. Låt koka upp, lägg i 10 till + dill.
Lagen Kan användas 1 omgång till.
Låt stå i lagen för bästa smak (1 dygn)
Dukning inför kräftskivan
Sen blev det lunch ute på mourikkan, sambo var kock:)
Wook för 8 pers
•1 kg wook grönsaker classic
•500 gr wookgrönsaker thai
•6 pkt bacon
•8 kalla skalade potatisar
•stor brk crème fraîche
•sötsur sås
Stek bacon potatis & grönsaker för sig, sen blanda. Servera med crème fraîche & sötsur sås.
Fantastiskt väder & trevligt sällskap, kan inte bli mycket bättre än så här:)
Ha en fin lördag
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar